"BARIŞ MANÇO ESERLERİ VE ORFF SCHULWERK EĞİTİMİ" E-TWİNNİNG PROJESİ

Meraklı Minikler Sınıfı "BARIŞ MANÇO ESERLERİ VE ORFF SCHULWERK EĞİTİMİ" e-Twinning projesine başladılar.Projemizde şarkı sözlerinde içerisinde , hoşgörü , yardımseverlik, alçak gönüllülük, çalışkanlık ,sabır, cömertlik, kardeşlik, eşitlik, büyüklere saygı küçüklere sevgi ,yoksul ve fakirleri doyurmak, hoş görülü olmak gibi insani ve ahlaki mesajları ile değerlerimize yer veren yine atasözleri ve deyimler kullanarak toplumsal hafızada canlı kalan müzik kültürü öğelerini barındıran Barış MANÇO şarkılarını ,ders içi, ders dışı etkinlik ve oyun olarak Orff Schulwerk metodu ile Orff enstrümanları kullanılarak daha eğlenceli hale getirerek öğretmek amaçlanmıştır. Projeye okulöncesi öğrencileri, müzik öğretmeni, okulöncesi öğretmeni, öğrenci aileleri, okul aile birliği ve okul personelinin katılımı sağlanır. Projeye başlarken, sınıfta bulunan Müzik Merkezi içerisine ''Barış MANÇO ve ORFF'' isimli bütünleştirilmiş bir müzik köşesi hazırlanır. Çocuklar ile beraber artık materyallerden yaratıcı ORFF çalgıları yapılarak bu merkeze yerleştirilir.

05.03.2022 152