SABİHA ÖZDEMİR ANAOKULU STRATEJİK PLAN GÜÇLÜ YANLARIMIZ

18.01.2023 132

GZFT (Güçlü, Zayıf, Fırsat, Tehdit) Analizi

Okulumuzun temel istatistiklerinde verilen okul künyesi, çalışan bilgileri, bina bilgileri, teknolojik kaynak bilgileri ve gelir gider bilgileri ile paydaş anketleri sonucunda ortaya çıkan sorun ve gelişime açık alanlar iç ve dış faktör olarak değerlendirilerek GZFT tablosunda belirtilmiştir. Dolayısıyla olguyu belirten istatistikler ile algıyı ölçen anketlerden çıkan sonuçlar tek bir analizde birleştirilmiştir.

Kurumun güçlü ve zayıf yönleri donanım, malzeme, çalışan, iş yapma becerisi, kurumsal iletişim gibi çok çeşitli alanlarda kendisinden kaynaklı olan güçlülükleri ve zayıflıkları ifade etmektedir ve ayrımda temel olarak okul müdürü/müdürlüğü kapsamından bakılarak iç faktör ve dış faktör ayrımı yapılmıştır.

İçsel Faktörler

GÜÇLÜ YÖNLER

Okul terk durumunun minimum düzeyde olması

Öğretmenler arası işbirliğinin olması

Bahçe içerisinde oyun alanlarının yeterli olması

Kamu özel sektör kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde olması

Eğitim kadrosunun dinamik, okul öncesi eğitim alanında yeniliklere açık olması

Okulumuzda, tüm üyelerini çevrimiçi olarak korumak ve güvenliğini sağlamak

Teknolojinin potansiyel riskleri ve yararları konusunda topluluğunun tüm üyelerinde farkındalık yaratmak

Tüm personelin velilerin ve öğrencilerin e-güvenlik okul politikasına uymasını sağlamak

Tüm personelin güvenli ve sorumlu bir şekilde çalışmasını sağlamak.